HET VERHAAL VAN KUKKI

THE STORY OF KUKKI

Team Kukki

Hoe kom je op het idee voor een cocktail waar het ijs al in de fles zit? Als je niet van bier drinken houdt bijvoorbeeld. Zoals een van de twee oprichters van Kukki, Josef „Sepp” Klemm. Hij had een idee om drankjes met het ijs al in de fles te maken, te testen en in kleine hoeveelheid te produceren. „Onze eerste cocktailverkoop was tijdens het festival van de zeilclub “Benediktbeuern”. We hadden de laatste plek in de hoek van de lange bar waar we de cocktails verkochten. De reacties waren overweldigend”, zegt Sepp.

In de kleine werkplaats van de boerderij van zijn ouders in Beieren werd het ijs in plastic zakken bevroren en met een hamer kapotgeslagen. Uiteraard hoort dit niet zo. Dankzij zijn werktouwbouwkundige studie kon Sepp een speciale ijsmachine bouwen en de eerste lange termijn testen doen – zo werden de cilindrische ijsblokjes geboren. He heeft ook een patent aangevraagd omdat kukki ijs niet zomaar ijs is. Het kukki ijs moet zeer stevig samengeperst worden en van hoge kwaliteit zijn zodat tijdens het ontdooien de drank vloeibaar wordt en de ijsblokjes ijs blijven. In 2012 ontmoette Sepp de tweede oprichter van Kukki, Saif Hamed, die in Berlijn afstudeerde in Elektronica. Samen werkten ze aan machines en installaties van andere bedrijven. „We raakten op een gegeven moment verveeld”, aldus Saif. En dus richtten de twee in 2014 hun eigen bedrijf op om full time cocktails te gaan maken. Er waren vele obstakels: de financiering, de recepten, het fruit en uiteraard het ijs. Tenslotte was het moment daar: de eerste kukki zag in augustus 2016 het levenslicht. Berlijn en heel Duitsland waren er blij mee. De eerste bestellingen kwamen al snel binnen. In december van 2016 namen de Edeka supermarkten kukki op in het assortiment.

Het team groeide mee. Op dit moment werken er twaalf mensen in de ontwikkeling, productie, logistiek, marketing en backoffice. „We zijn superblij met de mensen die net zo achter het idee staan als dat wij dat doen. Iedereen in het team houdt van het product en zet zich voor de volle 100% in,” zegt Saif met trots.

JOSEF ``SEPP`` KLEMM

Sepp is de uitvinder van kukki en geeft leiding aan de ontwikkelingsafdeling. Een geboren uitvinder en briljant werktuigbouwkundige. Ooit zal hij een mijnmachine voor astroïden bouwen.

Josef Klemm-Geschäftsführer kukkicocktail
Saif Hamed-Geschäftsführer kukkicocktail

SAIF HAMED

Als managing director is Saif verantwoordelijk voor het personeel, productie en dagelijkse operaties. Altijd opgewekt is hij het hart en ziel van het bedrijf.

ANDREAS ROMANOWSKI

Andy geeft leiding aan de sales en marketing van kukki. Hij is half Duits, half Pools en half Australisch. Misschien is hij ook wel een robot, zo hard werkt hij!

Andreas Romanowski-Leiter Markketing/Vertrieb kukkicocktail

HOE OUD BEN JE?

Kukki bevat 10,3% alcohol dus je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te mogen bezoeken.
18

Onze website bevat cookies. Door op de enterknop te klikken ga je akkoord met ons cookie-, en privacybeleid.